Sökare

lördag 24 januari 2015

Uppdaterat! Semmelwrapen ”Jag ville blåsa upp semlan i medievärlden” - Dagens Media

12.43 lördag 

”Jag ville blåsa upp semlan i medievärlden” - Dagens Media 
så säger Mattias Ljungberg konditorn och ägaren av Tösserbageriet i Stockholm om hysterin som spritt sig över sociala medier under januari. Han var först och nu ser man andra städers bagare ta på sig sina förkläden för att baka storsäljaren.

Igår visade NA, den lokala tidningen i Örebro, ett inslag om att konditori Vasa i Örebro börjat sälja wrapen. Ett litet kort inslag om när reportern testar semmelwrappen (eller wrapsemlan som en del kallar den, kärt barn har många namn. Mattias från Tössebageriet hävdar ändå att semmelwrapen är den rätta benämningen då han var först).

Maken fick uppdrag att köpa med sig hem efter jobbet igår men då var de redan slut. Han ringde i förmiddags för att kolla om de hade några hemma på Vasa; skrattade svarade de att det är det enda de säljer idag.

Nu sitter jag hemma och väntar på leverans. Uppdaterar blogginlägget senare när foto och betyg kan bifogas!
15.45  Betyg!

Nu är semmelwrapen i magen nersköljd med nykokt kaffe.

Vi var fyra i panelen. 

-P tyckte att den var LIKA god som en vanlig semla, bara annorlunda. Han tyckte att pappret var lite i vägen och tog bort den efter de första tuggorna.

-A tyckte den var godare än vanlig semla eftersom allt var mer fördelat än i vanlig semla. Hon är inte så förtjust i mandelmassa men i denna variant blev den inte lika påtaglig enligt henne. Hon tyckte dessutom den var väldigt stor och lämnade halva.

-O tyckte den var god men hade för mycket grädde, hon blev nästan illamående.

(alltså bloggerskan) tyckte att den påminde mycket i smaken om vanlig semla. Det torra i vanlig semla slapp man, men å andra sidan är det en del av grejen med semla. Den var lättare att äta och man fick med sig den goda blandning av mandelmassa, grädde och bröd varje tugga. Jag kommer säkert köpa den igen, hoppas den finns kvar framåt våren när man ska sätta sig på slottsbryggan i solen med en kopp kaffe. Denna semmelwrap vore det perfekta bakverket att ta mig sig ut. Dock kommer jag när fettis-dagen kommer den 17 februari äta den traditionella semlan. Tradition är tradition!

Inga kommentarer: