Sökare

tisdag 28 oktober 2014

tisdag; producera lite text!


Jag har jobbat i två veckor, det har varit intensivt och att påstå att tiden inte räckte till för att skriva är en stark underdrift. Nu är allt som "det ska" och igår lyckades jag få fram en ny karaktär, en bitter sådan, jag älskar henne redan! Mina gamla kapitel måste jobbas genom, men jag gör det när jag kommit en bit istället. Det är tråkigt att inte komma framåt, finputset får jag ägna mig åt i slutet.

Ni som skriver vet säkert vad jag menar med att karaktärer presenterar sig för författaren. När jag börjar skriva så byggs egenskaper på och en tanke jag hade från början kan bli omöjlig då jag ser att det inte alls stämmer överräns med karaktärens personlighet (en parentes; hur stavas egentligen överräns?).

Igår var jag på min skrivarkurs! Det är roligt och utmanande att producera texter under en tidsbestämd period med ämnen man inte valt själv. Att dessutom få läsa upp sina egna texter och få kritik är nyttigt. Jag hoppas det finns en fortsättningskurs när den här slutar.

Idag har jag inte mer planerat än att jag ska fylla i ett papper (japp, många papper blir det när man i samhällets ögon räknas in som "arbetslös" trots att jag inte benämner mig själv så) och invänta ett telefonsamtal om ett eventuellt jobb.  Med andra ord blir det mycket tid över till att skriva. Jag var uppe med tuppen då min morgonpigga moder plingade på dörren klockan sex och krävde kaffe. Min morgonpigghet måste jag ärvt från henne.

Kroppen är laddad med fem muggar kaffe, bara att sätta igång då!
2 kommentarer:

Anonym sa...

Överens ;)

Åsa Sääksjärvi sa...

Tack för svaret.